Billige båttraller av god kvalitet 

Enten man skal låre båten på sjøen eller ta den opp, så er det uvurderlig med en god båttralle. Båten som heises opp med kran må ha en tralle den kan kjøres bort på. En båttralle må være stabil og ha anordning til hengerfeste. Noen prøver seg med en vanlig henger, men da vil ikke båten stå fast når man kjører av gårde.  

 

En båttralle fra https://no.propellerteknik.se/md-trailer/ må ha visse egenskaper, og uten dem kommer transporten av selve båten til og fra land til å bli problematisk. Med det rette utstyret vil det gå som en lek. Disse er egenskaper vi anbefaler: 

  • Gode hjul 
  • Lett materiale 
  • Mange fester 
  • Rimelig pris 

Det er viktig å gå over båttralla om man kjøper brukt. Den kan ha skader som er vanskelig å oppdage. Det kan være slitte dekk, ødelagte puter, knekte fester eller andre skader man ikke har kontroll på. Gå over den før pengene overføres. 

 

Båttralle med gode hjul 

Her handler det om flere ting som gjør at båttralla er god nok. For det første må hjulene tåle vekten av båten. Derfor skal man alltid gå over hjulene for å se etter slitasjer. Mønsterdypde, dekkslitasje og felgskader bør sjekkes og eventuelt utbedres. Det er svært viktig at dekkene har riktig lufttrykk slik at ikke hengeren bærer skjevt. 

 

Båttralle av lett materiale 

For at båttrallen skal være enkel å forflytte, bør det også være mulig å håndtere den enkelt alene. Selve rammen bør være av stål, men ting som ruller, stag og puter kan være av plast eller gummi. Dette gjør at totalvekten går ned og kan fraktes med bil uten at tanken blir tømt på en liten tur. Trallen må ha et lavt tyngdepunkt. 

 

Båttralle med fester 

En båttralle må ha festeanordning for å kunne spenne lastestrammere til den. Noen båttraller har dårlige fester slik at man ikke får strammet tauverket godt nok mellom båt og tralle. Festene bør være i rustfritt stål som er loddet på slik at overgangene blir enda mer robuste. De bør være bøyd innover slik at de ikke skal knekke ved støt. 

 

Rimelig båttralle 

Det fins mange forskjellige prisklasser for båttraller. Det er lurt å sjekke bruktmarkedet før man går til innkjøp av en båttralle. Mange kjøper og selger båter for tiden, og alt av utstyr legges også ut for salg her. Om man vil ha en splitter ny båttralle kan man kjøpe den sammen med båten. Da vil man få den nesten gratis. Sjekk båttraller av forskjellige merker.